Filiaal Zeeuws-Vlaanderen

 

Sinds juni van dit jaar is er in Zeeuws-Vlaanderen een uitgiftecentrum van Kledingbank Zeeland. Dit uitgiftecentrum is een moderne, ruime kledingwinkel, maar dan zonder kassa. Extra ruime pashokjes, steigerhouten kledingrekken, een kinderspeelhoekje en een loungebank zijn deel van het interieur. Hier worden mensen ontvangen die financieel niet in de mogelijkheid zijn om voldoende (tweedehands) kleding aan te schaffen.
Er zijn volwassenen en kinderen die leven met de dagelijkse stress van armoede. Zij mogen met een doorverwijzing van een professionele hulpverlener bij de Kledingbank gratis kleding van nieuwe (of zo goed als nieuwe) kwaliteit komen uitzoeken.

Door subsidie van de gemeente Sluis, Hulst en Terneuzen en de Provincie Zeeland is het mogelijk geworden om een prachtig pand aan de Noordstraat in Terneuzen in te richten en draaiende te houden. We zijn bereikbaar via het steegje Molenzicht recht tegenover Bristol en Hotlegs, en tussen Babyhuis Casita en Studio Blique waar u ons kunt vinden: zie hier onze locatie op de kaart.

 

Ons telefoonnummer voor afspraken is 0115-552009,

en het algemene telefoonnummer is 0115-552007. 

Ons mailadres is kledingbankzeelandzv@gmail.com .

Openingstijden: donderdag van 9:00 - 16:00 uur (alleen op afspraak)

 

Kleding inleveren:

U kunt ook 24 uur per dag kleding inleveren. Bij de ingang van ons pand staat een groene container waarin u uw kleding kunt doneren. Wat u kunt inleveren vindt u hier. Indien u een zeer grote hoeveelheid kleding heeft, kunt u ook een verzoek doen om deze bij u thuis op te halen door ons te bellen of een mail te sturen naar: kledingbankzeelandzv@gmail.com .

 

Vrijwilligers gezocht:

Om de groeiende groep klanten van de Kledingbank in Zeeuws-Vlaanderen te kunnen helpen, zijn wij nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je je aanmelden als vrijwilliger en in een leuk team van enthousiaste vrijwilligers aan de slag om mensen die nood hebben aan kleding te helpen aankleden en te adviseren of om onze telefoondienst/administratie te bemensen kijk dan op vacatures


Facebook Filiaal Zeeuw-Vlaanderen

Winkel Terneuzen
Foto's: micha joosse
Micha joosse