Ik wil kleding inleveren

Kleding doneren

U wilt kleding doneren aan de Kledingbank Zeeland. Geweldig! Deze artikelen kunt u aan ons doneren: 

  • Alle soorten bruikbare kledingstukken van dames, heren en kinderen
  • Alle soorten draagbare schoenen
  • Beddengoed en ander huishoudelijk textiel
  • Accessoires zoals kettingen, sjaals, riemen, tassen, etc.
  • Géén vodden of poetsdoeken!

We hebben altijd gebrek aan heren- en kinderkleding. Jassen, schoenen zijn hard nodig. Denk ook in de wintermaanden aan het inleveren van warme sjaals, mutsen en pyjama's. 

Grote(re) maten voor zowel mannen als vrouwen zijn zeer welkom.

 

Doe uw kleding in afgesloten zakken in de containers, dat maakt het werk voor onze vrijwilligers een stuk eenvoudiger! En als u spullen naast de containers plaatst, weten wij ook niet wat ermee gebeurt totdat we in de gelegenheid zijn om ze naar binnen halen. Het kan zijn dat uw donatie meegenomen wordt door iemand anders of dat de kleding kletsnat wordt door de regen.

 

Met uw kledingdonatie doen wij het volgende. De kleding wordt in ons sorteercentrum op drie kwaliteitscategorieën gesorteerd.

Categorie A is moderne, nieuwe of zo-goed als nieuwe kleding. Deze A- kleding verstrekken wij vanuit het uitgiftecentrum gratis aan de minima.

Categorie B is kwalitatief goede kleding, maar wel duidelijk gedragen kleding. Deze B-kleding verkopen we op de kledingbeurs voor kleine prijzen. Met deze inkomsten kopen we nieuwe producten in, zoals nieuwe onderkleding, sokken en vullen tekorten aan.

Categorie C is kleding die niet kan worden uitgegeven, omdat het niet meer bruikbaar is. Voor de verkoop van deze categorie ontvangen wij een kleine bijdrage per kilo. Ook met deze inkomsten houden we de stichting in stand.   

 

Inleverpunten:

Middelburg
In voormalige winkel Bristol & Aldi
Achter de Houttuinen 14
4334 NJ Middelburg
Tijdens kantooruren zijn de inzamelcontainers te bereiken die in het voorportaal staan.

Tot 1 september 2022:
Gebouw van SCALDA
Ravensteijnweg 1a
4337 PG Middelburg


Op het parkeerterrein ziet u 2 oranje kledinginzamelcontainers. Die zijn dus van ons en u kunt hierin uw kleding achterlaten. Dit kan dus altijd. Heeft u een grote hoeveelheid of geeft u het liever persoonlijk af, kom dan even naar binnen. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn onze vrijwilligers werkzaam in het uitgiftecentrum en kunt u hen even “aanschieten”.

Zie googlemaps.


Inzamelkar speelgoedbank  (Speelgoedbank website)
Deze container staat in de Beurs en er kan dus speelgoed gebracht worden: Maandag, dinsdag en woensdag van 9 – 14 uur, en de laatste zaterdag van de maand. Dan is de Beurs geopend.

Terneuzen
Kledingbank Zeeland
Noordstraat 19 B
4531 GA Terneuzen
Ingang van ons pand is aan achterzijde van Babyhuis Casita en bereikbaar via steeg Molenzicht (ingang recht tegenover Bristol). Container is 24 uur bereikbaar. Zie googlemaps


Colijnsplaat
Dorpshuis "De Brug"
Havelaarstraat 101 D
4486 BB Colijnsplaat
Container is 24 uur bereikbaar

Oostburg

Jota Oostburg
Raadhuisplein 4
4501 BG Oostburg
Inleveren is mogelijk van woensdag t/m zaterdag van 12 - 16 uur.

Sluiskil
Store 24
Langeweg 24
4541 PC Sluiskil 

Container is 24 uur per dag bereikbaar en staat recht van de ingang