Samenwerking

Kledingbibliotheek Middelburg

Er worden bij Kledingbank Zeeland prachtige trouwjurken, –kostuums, -schoenen en accessoires ingeleverd voor mensen die leven in armoede. Echter het adviseren over en het goed passen van een trouwjurk vraagt om personeel met een specifieke expertise en kennis. Om onze klanten deze expertise en kennis te kunnen bieden zijn wij een samenwerking aangegaan met Kledingbibliotheek Middelburg. Kledingbibliotheek Middelburg leent gelegenheidskleding uit tegen een uniek, zelf ontwikkeld, sterrensysteem. De kleding wordt op maat vermaakt, helemaal in orde gemaakt en gereserveerd voor een periode die de klant wenst. Binnen een week na levering moet de kleding weer onbeschadigd en ongewassen worden ingeleverd.

Klanten van Kledingbank Zeeland kunnen, nadat zij een doorverwijzing van ons hebben ontvangen, een pasafspraak maken bij Kledingbibliotheek Middelburg. Zo worden onze klanten voortaan vakkundig geholpen en voorzien van trouwkleding op maat. Voor de klanten van Kledingbank Zeeland is het pas-maken van de trouwjurken kosteloos.

Bezoek hier de website van de Kledingbibliotheek Middelburg

Speelgoedbank

14-1-2020 Krantenartikel PZC

Vandaag heeft een artikel in de PZC gestaan over de relatie tussen de speelgoedbank en de kledingbank. Wij zijn hier niet blij mee, als er een probleem onderling is bespreek je dat met elkaar en niet via de krant. 

Er is inderdaad een rekening bij het bestuur binnengekomen voor de speelgoedpakketten die uitgedeeld zijn aan de kinderen uit de gemeente Reimerswaal. Zoals onze voorzitter in het artikel uitlegt is het geld wat wij ontvangen van die gemeente nodig voor de kosten die wij maken voor het aankopen van kleding en alle andere kosten die je hebt met zo’n kledinguitdeelactie. Wij werken allemaal vrijwillig bij Kledingbank Zeeland en doen dat met hart en ziel voor de doelgroep en daar wordt dus niemand rijk van! En kunnen we de rekening die de speelgoedbank bij ons neerlegt helemaal niet betalen. 

Dat de kinderen daar nu de dupe van worden is echt heel jammer, dat willen wij natuurlijk ook niet. Maar de speelgoedbank kan niet verwachten dat wij hun financiële problemen oplossen. 

Zodra deze rekening van tafel is, kunnen we weer verder met elkaar, zo niet, dan zal de speelgoedbank zelf op zoek moeten naar uitgiftekanalen.