Samenwerkingen

Kledingbibliotheek Middelburg

Er worden bij Kledingbank Zeeland prachtige trouwjurken, –kostuums, -schoenen en accessoires ingeleverd voor mensen die leven in armoede. Echter het adviseren over en het goed passen van een trouwjurk vraagt om personeel met een specifieke expertise en kennis. Om onze klanten deze expertise en kennis te kunnen bieden zijn wij een samenwerking aangegaan met Kledingbibliotheek Middelburg. Kledingbibliotheek Middelburg leent gelegenheidskleding uit tegen een uniek, zelf ontwikkeld, sterrensysteem. De kleding wordt op maat vermaakt, helemaal in orde gemaakt en gereserveerd voor een periode die de klant wenst. Binnen een week na levering moet de kleding weer onbeschadigd en ongewassen worden ingeleverd.

Klanten van Kledingbank Zeeland kunnen, nadat zij een doorverwijzing van ons hebben ontvangen, een pasafspraak maken bij Kledingbibliotheek Middelburg. Zo worden onze klanten voortaan vakkundig geholpen en voorzien van trouwkleding op maat. Voor de klanten van Kledingbank Zeeland is het pas-maken van de trouwjurken kosteloos.

Bezoek hier de website van de Kledingbibliotheek Middelburg

Gors/Kek

In het pand van Gors/Kek aan de Scheldestraat 21 in Vlissingen is een gezellige koffiecorner annex verkoophoek, genaamd ‘Juust’. U kunt daar koffiedrinken en snuffelen tussen cadeau artikelen en tweedehands spullen, waaronder kleding. Kek/Gors is één van onze inleverpunten. Alle kledingstukken die daar binnenkomen gaan naar Kledingbank Zeeland en worden gesorteerd. Juust krijgt daaropvolgend kleding van Kledingbank Zeeland. Zij ontvangen kleding met de kwaliteitsnorm B, welke wij tevens hanteren voor onze Spectaculaire Kledingbeurzen. De vrijwilligers van Juust controleren deze kleding nog eens goed, en presenteren het vervolgens in hun winkel voor de verkoop. Een deel van de opbrengst is voor Kledingbank Zeeland. Deze samenwerking wordt door beide partijen als zeer waardevol ervaren.

Bezoek hier de website van het Gors/Kek

Stichting Speelgoedbank Zeeland

De Kledingbank Zeeland werkt samen met Stichting Speelgoedbank Zeeland. De Kledingbank Zeeland zorgt ervoor dat kinderen die met hun ouders een bezoek brengen aan de kledingbank een speelgoedpakket meekrijgen.

Bezoek hier de website van de Speelgoedbank Zeeland